Dobrodošli na Učenje slijepog kucanja!

Da li još uvijek kucate s dva prsta? Da li vam je još uvijek potrebno da pogledate na tastaturu prije svakog unosa s tastature?
Učenje slijepog kucanja (Touch Typing Study) je besplatan, korisnički prilagođen, veb-sajt za učenje koji je osmišljen kako bi vam pomogao da naučite, vježbate i poboljšate svoju brzinu i tačnost kucanja.
Čim naučite tehniku slijepog kucanja više nećete morati da gledate u tastaturu kako biste našli slova koja želite da ukucate, a takođe ćete biti sposobni da kucate s mnogo većom brzinom!
Slijepo kucanje je metoda zasnovana na motoričkom učenju, a ne putem vida. Ova metoda vam omogućava da postignete mnogo veću brzinu pri unosu podataka, pogotovo ako trebate prepisati tekst s drugog vizuelnog materijala.
Kucanje putem metode slijepog kucanja značajno poboljšava vašu kompjutersku produktivnost; povećava brzinu unosa podataka, a u slučajevima gdje je moguće, smanjuje zamor i oštećenje očiju.
Učenje slijepog kucanja sadrži 15 lekcija, test brzine i igre, iz kojih možete „korak po korak“ naučiti kucati, pratiti svoj napredak i zabaviti se!

Izgled tastature