Selamat datang ke Pembelajaran Penaipan Sentuh!

Adakah anda masih menaip dengan dua jari? Adakah anda masih perlu melihat papan kekunci sebelum setiap ketukan kekunci?
Pembelajaran Penaipan Sentuh adalah laman web pembelajaran percuma yang mesra pengguna yang direka untuk membantu anda belajar, berlatih dan meningkatkan kelajuan dan ketepatan menaip anda.
Sebaik sahaja anda boleh menaip secara sentuhan, anda tidak akan perlu melihat papan kekunci untuk mencari huruf yang anda mahu taip, dan anda juga akan mampu untuk menaip pada kelajuan yang lebih pantas!
Penaipan sentuh adalah satu kaedah yang berasaskan kepada ingatan pergerakan dan bukannya penglihatan. Kaedah ini membolehkan anda mencapai kelajuan yang lebih tinggi untuk kemasukan data, lebih-lebih lagi jika anda mahu menulis semula teks daripada bahan visual yang lain.
Menaip dengan kaedah penaipan sentuh akan meningkatkan produktiviti komputer anda dengan ketara; ia meningkatkan kelajuan kemasukan data, mampu mengurangkan keletihan dan kecederaan mata.
Pembelajaran Penaipan Sentuh mengandungi 15 pelajaran, satu ujian kelajuan dan permainan yang anda boleh belajar menaip langkah demi langkah, memantau sendiri kemajuan anda dan bergembira!

Susun atur papan kekunci

US English UK English US Dvorak Programmer Dvorak US Colemak US Workman Español Latino हिन्दी देवनागरी इन्स्क्रिप्ट العربية मराठी বাংলা ইনস্ক্রিপ্ট কিবোর্ড প্রভাত কিবোর্ড ইউনিজয় কিবোর্ড মুনির কিবোর্ড জাতীয় কীবোর্ড Português Brasileiro ABNT Русский Русский Диктор Deutsch Deutsch Schweiz Français Français du Canada Canadien Multilingue Français de Belgique Français de Suisse Français Bépo اُردُو‎ తెలుగు தமிழ் Tiếng Việt Telex Tiếng Việt VNI Tiếng Việt ਪੰਜਾਬੀ پنجابی ગુજરાતી Indonesia Melayu Jawa Türkçe Q Türkçe F Italiana فارسی แป้นพิมพ์เกษมณี แป้นพิมพ์ปัตตะโชติ Polski Filipino Hausa پښتو ಕನ್ನಡ മലയാളം Sunda ଓଡ଼ିଆ မြန်မာဘာသာ Українська Oʻzbekcha سنڌي Română Azərbaycanca Af-Soomaali Nederlands Belgische AZERTY Malagasy नेपाली සිංහල ភាសាខ្មែរ অসমীয়া Kiswahili Magyar Ελληνική Қазақша České Català Српски Srpski Svensk ພາສາລາວ Qhichwa Türkmençe Тоҷикӣ Български Български Фонетичен Shqip Afrikaans Հայերեն Татарча Монгол Hrvatski Dansk עברית Sesotho Slovenčina Suomi Norsk ქართული Кыргыз Беларуская Bosanski Lietuvių Galego Slovenščina Latviešu Македонски Башҡортса Eesti Euskara Cymraeg Malti 47 Malti 48 Frysk Lëtzebuergesch
 
Icelandic Gaeilge Føroyskt Māori