Nopeustesti

0
S/M
0
Virheitä
00:00
Aika

Vihjeitä

Yritä olla katsomatta näppäimistöä. Se on aluksi vaikeaa, mutta kun edistyt harjoituksissa, siitä tulee helpompaa. Sormesi alkavat liikkua ilman, että tietoisesti ajattelet, mikä sormi liittyy mihinkin näppäimeen.
Kun opettelet konekirjoitusta, katso näytöltä, mitä sormea sinun tulisi käyttää. Älä pelkää tehdä virhettä - jos teet virheen, ohjelma näyttää sinulle oikean näppäimen. Jos painat oikeaa näppäintä, se osoittaa vihreää. Jos painat väärää näppäintä, se osoittaa punaista.
Yritä tuoda vasta oppimasi taidot samantien omiin päivittäisiin toimintoihisi tietokoneella, se on paras tapa oppia konekirjoitusta.
Tee itsellesi aikataulu. Ilman selkeää opetteluaikataulua on aivan liian helppoa keksiä tekosyy olla harjoittelematta.
Pidä silmällä tekemiesi virheiden määrää ja keskity vähentämään virheitä seuraavissa testeissä ennemmin kuin lisäämään kirjoitusnopeuttasi. Lopputuloksena tuottavuutesi lisääntyy.
Sinulle saattaa olla hyödyllistä, että lausut kirjaimen hiljaa samalla, kun painat näppäintä. Älä anna virheidesi lannistaa toivoasi; kymmensormijärjestelmä on taito, jonka voi oppia harjoittelemalla.
Ole kärsivällinen. Kun oikeat sormi-näppäinkuviot ovat opittu, nopeus ja tarkkuus tapahtuvat luonnollisesti.
Liikuta vain sitä sormea, jota tarvitaan näppäimen painallukseen. Älä anna muiden sormien vaeltaa pois omilta kotirivinäppäimiltään.
Sormien tulisi olla kotirivinäppäimillään ja käsien tulisi kallistua samassa kulmassa näppäimistön kanssa. Älä anna ranteiden laiskistua ja nojata pöytää tai näppäimistöä vasten.
Toista jokainen harjoitus useita kertoja, kunnes olet tyytyväinen kirjoitustaitoihisi.
Älä hakkaa näppäimiä. Yritä käyttää mahdollisimman vähän voimaa. Rentouta kädet sanojen välissä antamalla kaikkien kymmenen sormen levätä ​​näppäinten päällä.
Voit antaa käden levätä aktivoimatta näppäimiä pudottamalla kaikki viisi sormea ​​samanaikaisesti minne tahansa näppäimistön päälle.
Paina kutakin näppäintä kevyesti, mutta terävästi yhdellä sormella kerrallaan, varoen painamasta tahattomasti muita näppäimiä.
Aktivoidaksesi automaattitoiston, kosketa ja pidä pohjassa haluamaasi näppäintä yhdellä sormella​​. Nosta sormi pysäyttääksesi automaattitoiston.
Kirjoituspelit ovat hauska tapa parantaa konekirjoitusnopeutta ja -tarkkuutta. Pidä hauskaa samalla, kun opit!
Sormikoordinointiharjoitukset ja stressiä vähentävät harjoitukset auttavat vähentämään kireyttä ja tuovat usein hymyn huulille. Iloinen asenne ja miellyttävä ympäristö voivat auttaa tekemään oppimisesta hauskaa.
Varaa vähintään 30 minuuttia jokaiselle oppitunnille.
Varmista, että pidät sormesi mahdollisimman lähellä alkuasetelmaa ja minimoi käden liikkeet, kun opettelet.
Konekirjoituksen opettelemisessa on kyse virheiden tekemisestä, joten älä lannistu, jos painat väärää näppäintä.
Yritä kirjoittaa vakionopeudella.
Kohottamalla ranteet varmistat, että sormet voivat joustaa alaspäin ja painaa näppäimiä nopeasti ja tarkasti.
Kirjoittaaksesi isoja kirjaimia käytä aina vastakkaista kättä. Huomautus: joissakin kannettavissa tietokoneissa näppäimistön kirjaimet voivat olla lähempänä toisiaan.
Tarkista etäisyytesi näppäimistöön. Säädä tuoliasi välttääksesi yleisen ongelman - istut liian lähellä näppäimistöä. Säädä näytön kulmaa häikäisyn minimoimiseksi.
Mitä enemmän harjoittelet, sitä paremmin kirjoitat ja lisäät nopeuttasi.
Ellet tiedä tarkalleen, missä kirjain- tai numeronäppäin on, et voi näppäillä sitä katsomatta näppäimistöä.
Jos mahdollista, pyri harjoittelemaan tavallisella näppäimistöllä ennemmin kuin kannettavan tietokoneen näppäimistöllä.
Tee olosi mukavaksi näppäimistön äärellä ja varmista, että se on sormillesi sopivalla korkeudella.
Ennen kuin aloitat kirjoitusnopeustestin varmista, että istut suorassa ja jalkapohjat tukevasti lattiaa vasten. Pidä kyynärpäät lähellä vartaloa, ranteet suorina ja kyynärvarret vaakasuorassa sekä muista pitää säännöllisesti taukoja.
Rentoutusharjoitukset: Levitä molempien käsien sormet kauas toisistaan. Pidä asento viisi sekuntia, ja rentouta. Toista yhteensä kolme kertaa.
Muista mitata kirjoitusnopeutesi säännöllisesti - työkalullamme voit tarkistaa edistymisesi sekä nopeudessa että tarkkuudessa samalla, kun opit. Sanojen määrä minuutissa osoittaa kirjoitustasosi.
Konekirjoitustestit mittaavat kahta asiaa, nopeutta ja virheitä, joten kun teet konekirjoitusnopeustestin, älä katso pelkästään nopeutta.
Jos näppäimistö on liian korkealla (tuoli liian matalalla), virheitä tapahtuu usein näppäimistön yläriveillä. Jos näppäimistö on liian matalalla (tuoli liian korkealla), virheitä tapahtuu usein näppäimistön alariveillä.
Rentoutusharjoitukset: Ojenna yhden käden sormet ja ranne. Paina ojennettua peukaloa kevyesti taakse- ja alaspäin käyttäen toista kättä. Pidä asento viisi sekuntia, ja rentouta. Toista tämä kolme kertaa kummallekin kädelle.
Saatat tarvita viikon tai kaksi päästäksesi ~50 sanan minuuttinopeuteen, jos harjoittelet 30-60 minuuttia joka päivä. Ole kärsivällinen.
Venyttele ranteet ja sormet ennen konekirjoitustestiä.
Jos haluat tehdä konekirjoituksesta helpompaa, sinun tulisi parantaa näppäryyttä. Kitaran tai muiden sorminäppäryyttä vaativien instrumenttien soittamisesta on apua.
Rentoutusharjoitukset: Ojenna molemmat käsivarret sormet yhdessä. Piirrä käsillä ympyrä pyörittämällä ranteita. Viisi ympyrää yhteen suuntaan, sitten viisi vastakkaiseen suuntaan.
Juttele ystävien ja sukulaisten kanssa.
Suorita kaikki oppitunnit loppuun ja kokeile sitten nopeustestiä.
Kun opettelet konekirjoitusta, on äärimmäisen tärkeää, että pysyt säännöllisessä harjoitteluaikataulussa tai sormet alkavat menettää lihasmuistiaan.
Rentoutusharjoitukset: Ojenna käsivarret kämmenet alaspäin. Taivuta kädet ranteista ylöspäin kuten STOP-käsimerkissä. Paina vastakkaisella kädellä taivutetun käden kämmentä. Pidä asento viisi sekuntia, ja rentouta. Toista yhteensä kolme kertaa kummallekin kädelle.
Jos opettelet kirjoittamaan nopeasti katsomalla näppäimistöä, sinulla on jatkossakin vaikeuksia kirjoitusvirheiden ja sanelun kanssa todellisissa konekirjoitustilanteissa, koska et voi nähdä virheitä ruudulla.
Levitä käsipyyhe käsiesi päälle, kun kirjoitat.
Aloita hitaasti ja opettele koko näppäimistö ennen kuin opettelet kirjoittamaan nopeasti.
Jos konekirjoitus aiheuttaa sinulle kipua, lopeta välittömästi ja pidä tauko.
Jos opettelet työympäristössä, keskustele työnantajasi kanssa ja yritä neuvotella päivän hiljaisen ajan varaamisesta opiskeluillesi - uudet taitosi ovat suoraan hyödyllisiä työnantajallesi.
On suotavaa välttää pysymästä samassa asennossa pitkiä aikoja. Jaa päiväsi vuorotteleviin tehtäviin aina, kun mahdollista.
Sinulle saattaa olla hyödyllistä käyttää ohjelmistoa, joka muistuttaa pitämään taukoa näppäimistöstä.
Rentoutusharjoitukset: Ojenna käsivarsi kämmen alaspäin. Taivuta käsi ranteesta alaspäin. Paina vastakkaisella kädellä taivutetun käden kämmenselkää. Pidä asento viisi sekuntia, ja rentouta. Toista kolme kertaa kummallekin kädelle.
Koska tietokoneen käyttö on lisääntynyt sekä työssä että kotona viime vuosina, rasitusvamma on yhdistetty näppäimistön käyttöön.
Vähentääkseen liikakäytöstä johtuvien rasitusvammojen riskiä kannattaa noudattaa totuttuja käytäntöjä ryhdin, tekniikan ja työaseman säätelyn suhteen sekä pitää säännöllisesti taukoja.
Ranteiden, kyynärpäiden ja näppäimistön tulisi olla samalla vaakatasolla ja 90 asteen kulmassa olkavarsiin nähden. Näytön yläreunan tulisi olla lähellä silmien tasoa.
Älä katso näppäimistöä, kun kirjoitat. Liu'uta sormia näppäimistöllä, kunnes ne löytävät kotirivin merkinnät. Älä hakkaa näppäimiä. Yritä käyttää mahdollisimman vähän voimaa.
Menestys ja kehittyminen riippuvat määrätietoisesta kymmensormijärjestelmän käytöstä sen jälkeen, kun olet lopettanut opettelun. Jos epäröit, muista, että saat oppimiseen käytetyn ajan takaisin muutaman viikon kuluessa lisääntyneen tuottavuuden muodossa.
Sinun kannattaa myös opetella käyttämään tärkeimpiä näppäimiä yhdessä Ctrl- ja Alt-näppäinten kanssa - tämä on erittäin hyödyllistä pikanäppäinten käytössä.
Todellisissa tilanteissa harjoittelu on hyvä tapa jatkaa taitojen ja itseluottamuksen kehittämistä.
Tee harjoittelulle säännöllinen aikataulu 'nopeustesteineen' parantaaksesi konekirjoitusnopeuttasi.